Wij worden heel blij van hortensia’s. Op warme dagen is het belangrijk hun drinkbehoefte in de gaten houden, maar verder heb je er weinig omkijken naar. En is het simpelweg genieten van die roze, blauwe en witte wolken. We hebben de 9 beste hortensia-tips voor je op een rij gezet.

1. Hoe hoog mag de hortensia zijn?
Kijk bij het kiezen van hortensia’s niet alleen naar de bloemen, maar laat ook de uiteindelijke hoogte meespelen bij je keuze. Ze zijn er van 40 tot 250 cm hoog. Kies voor de voortuin een soort waar je overheen kunt kijken.

2. Net zo lief in de zon
Het is een misverstand dat alle hortensia’s schaduw willen. Zolang de grond vochtig genoeg is, kan zelfs de bolhortensia (Hydrangea macrophylla) in de volle zon staan.

3. Slim planten
Vul het plantgat met speciale hortensiagrond en geef na het planten een maandlang een paar keer per week flink water. Maak een dammetje van grond rondom zodat het water niet meteen wegstroomt.